Cheesecake cu cireșe

Cheesecake cu cireșe

INGREDIENTE:

  • 500g cremă de brânză
  • 90g unt
  • 200g biscuiți  digestiv
  • 100g zahăr pudră
  • 5g gelatină
  • o sticluță esență de vanilie
  • coaja rasă și sucul de la o portocală

 

PENTRU TOPPINGUL DE FRUCTE:

500g cireșe proaspete
5 linguri dulceață sau sirop de cireșe
1 lingură de amidon

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amestecă untul topit cu biscuiții pisați. Compoziția obținuta se pune într-o tavă specială pentru cheesecake, cu pereții detașabili. Se bagă la frigider pentru câteva minute.
  2. Gelatina se înmoaie în sucul de la portocala, se topește la microunde și apoi se lasă să se răcească.
  3. Se amestecă esența de vanilie cu cremă de brânză și zahărul. Se toarnă puțin câte puțin gelatina și se incorporează. Se toarnă amestecul obținut peste blatul de biscuiți și se nivelează foarte bine.
  4. Toppingul: Într-un vas mare se pun cireșele, coaja de portocale, amidonul și dulceața sau siropul și se fierb toate căteva minute, până când se obține un sos. Se lasă să se răcească puțin și se toarnă peste prăjitura.

 

Poftă bună!



Comenzi Online