File de macrou la cuptor

File de macrou la cuptor

INGREDIENTE

  • 600-800 g file de macrou
  • 300 ml vin alb dulce
  • 2 lămâi
  • 4 roşii
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 g caşcaval sau brânză tofu
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • 2 frunze de dafin

 

PREPARARE

  1. Se lasă fileul de macrou să se dezgheţe şi se trece prin câteva jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se pune în tavă cu sare, piper, ulei, vin şi foi de dafin.
  2. Se bagă în cuptor şi se lasă la foc potrivit. În acest timp, se taie roşiile rondele, se condimentează cu sare şi piper şi se pun peste bucăţile de macrou. Se acoperă cu o folie sau cu un capac şi se lasă să se înăbuşe.
  3. Se încearcă dacă s-a pătruns bine fileul de macrou şi, spre sfârşit, se adaugă brânza tofu sau caşcavalul de post tăiat cubuleţe sau ras pe răzătoarea mare.
  4. Macroul se serveşte ornat cu felii de roşii coapte şi rondele de lămâie. Se stropeşte cu multă zeamă de lămâie

 

Poftă bună!

Etichete:
, , , ,


Comenzi Online