Plăcinte la tigaie

Plăcinte la tigaie

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahăr

 

PENTRU UMPLUT

  • 800 g brânză sărată
  • 1 legatura mărar

 

PREPARARE

  1. Într-o cană cu apă călduță se desface drojdia cu zahărul şi sarea. În făina cernută se face un gol şi se pune maiaua care se acoperă cu puţină făină. Se lasă 5-10 minute şi apoi se începe frământarea, adăugând apă călduţă.
  2. Se frământă până ce aluatul se desprinde de mâini, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră.
  3. Apoi, se taie bucăţi din aluat de mărimea unei portocale, fiecare bucată se întinde uşor şi pe o jumătate se pune brânză amestecată cu mărar tocat. Se pliază asemeni unui portofel.
  4. În ulei încins se prăjesc toate plăcintele care se consumă calde sau reci

 

Poftă bună!

Etichete:
, , ,


Comenzi Online