Plăcinte la tigaie

Plăcinte la tigaie

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahăr

 

PENTRU UMPLUT

  • 800 g brânză sărată
  • 1 legatura mărar

 

PREPARARE

  1. Într-o cană cu apă călduță se desface drojdia cu zahărul şi sarea. În făina cernută se face un gol şi se pune maiaua care se acoperă cu puţină făină. Se lasă 5-10 minute şi apoi se începe frământarea, adăugând apă călduţă.
  2. Se frământă până ce aluatul se desprinde de mâini, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră.
  3. Apoi, se taie bucăţi din aluat de mărimea unei portocale, fiecare bucată se întinde uşor şi pe o jumătate se pune brânză amestecată cu mărar tocat. Se pliază asemeni unui portofel.
  4. În ulei încins se prăjesc toate plăcintele care se consumă calde sau reci

 

Poftă bună!



Comenzi Online