Friptură de porc cu bere

Friptură de porc cu bere

INGREDIENTE:

  • 1 kg carne de porc
  • 5 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri de miere
  • 50 g unt
  • 500 ml bere neagră
  • cimbru
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

PREPARARE:

  1. Într-un vas, se topește untul și se pun două cepe tăiate și usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea și se lasă pe foc circă 10 minute, până se reduce la jumătate.
  2. Între timp, celelalte trei cepe se taie și ele şi se pun în tavă de copt. Carnea se sărează și se piperează și se unge din abundență cu ulei. Se așează carnea peste ceapă și se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.
  3. După acest timp se adaugă sosul de bere și ceapa și se lasă din nou la cuptor până ce și ceapa și carnea se rumenesc frumos.
  4. După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată și adusă la masă.

Poftă bună!

Etichete:
, , , ,


Comenzi Online