9 TRUCURI ESENŢIALE PENTRU UN GRĂTAR PERFECT

9 TRUCURI ESENŢIALE PENTRU UN GRĂTAR PERFECT

Odată cu vremea bună se deschide oficial şi sezonul grătarelor. Pentru ca ieşirea la iarbă verde să fie o experienţă cât mai reuşită, vă dăm câteva sfaturi utile:

  1. Nu gătiţi carne rece: asiguraţi-vă că aduceţi mereu carnea la temperatura camerei înainte să o preparaţi.
  2. Preîncingeți grătarul cu câteva minute bune înainte să așezați carnea pe acesta.
  3. Subţire, subţire, subţire: cu cât mai subţire tăiată este carnea, cu atât mai repede se pătrunde. Grosimea ideală? Aproximativ un centimetru.
  4. Nu deranjați carnea: ce înseamnă asta, vă întrebați. E simplu: cărnii îi ia ceva timp până se rumenește. Așa că, fiți răbdători, lăsați-o să se facă fără să o scormoniți și să o întoarceți de pe o parte pe alta la fiecare 3 secunde.
  5. Fără grăsime în exces: ați observat, cel mai probabil, cum se afumă totul atunci când curge grăsime pe cărbuni, nu? Ca să nu mai pățiți asta, scăpați de excesul de marinată înainte să puneți carnea pe grătar.
  6. Aromatizați grătarul: dacă ungeți grătarul încins cu ceapă sau usturoi veți da un plus de aromă fripturii.
  7. Toate la timpul lor: ordinea corectă de punere a preparatelor pe grătar este următoarea: porc, pui, mici, legume – ordine, desigur, stabilită de timpul de pătrundere a fiecăruia în parte.
  8. Grătarul mereu supravegheat: orice ați face, un ochi să fie mereu pe grătar! Suntem convinși că nu doar o dată vi s-a întâmplat să vă întoarceți spatele pentru o secundă pentru ca mai apoi să găsiți un dezastru carbonizat.
  9. Curățați grătarul: știm că numai chef și putere de curățat nu aveți după o masa delicioasă și copioasă. Dar dacă doriți să păstrați grătarul cât mai mult timp, vă sfătuim să nu îl neglijați și să îl lăsați pe cât de curat posibil.
Etichete:
, , , ,


Comenzi Online