BALMOȘ

BALMOȘ

Ingrediente:

  • 750 de grame mălai
  • 200 de grame unt GAZDA
  • 750 de mililitri lapte de oaie, capră, bivoliță sau vacă/ zer/ smântână subțire
  • un ou
  • 300 de grame telemea FARMER
  • 100 grame brânză de burduf DIN ȚARA TA
  • Sare
  • Mod de preparare
  • Ingredientul cu care începem această rețetă bucovineană este untul. Acesta va fi pus la topit, într-un vas, alături de un praf de sare.
  • După ce acesta s-a topit va trebui să adăugăm laptele sau zerul, în funcție de preferințe, și se lasă la foc mic.
  • Când conținutul vasului va începe să fiarbă este momentul în care veți începe să adăugați mălaiul, încet și în ploaie. Untul, laptele și mălaiul se vor amesteca cu un tel sau o lingură de lemn, după care se va lăsa la fiert pentru 10 minute.
  • Când balmoșul va începe să se îngroașe, atunci este timpul pentru a adăuga oul, după care va trebui să amestecați foarte bine.
  • Următorul pas pentru rețeta de balmoș în stil bucovinean este adăugarea brânzei rase, este important ca aceasta să fie grasă, după care se va amesteca până când aceasta se topeș Însă trebuie să amestecați ferm, nu foarte tare.
  • Dacă amestecul nu are consistența pe care o doriți, mai puteți adăuga mă
  • Un secret pentru a vă da seama când preparatul vostru în stil bucovinean e gata este atunci când balmoșul va începe să se desprindă de marginile vasului în care fierbe.
  • Ultimul pas pentru acest preparat este să opriți focul și să îl serviți alături de caș ras deasupra și lapte bătut.


Comenzi Online