
20 feb BASQUE CHEESECAKE – PRĂJITURĂ CU BRÂNZĂ
Ingrediente:
- 1 kg cremă de brânză, la temperatura camerei (gen Philadelphia)
- 7 ouă
- 350 g zahăr
- 1 lingură făină
- 200 ml smântână lichidă MEGGLE
- 2 lingurițe extras de vanilie sau miezul unei păstăi de vanilie
- 1/2 linguriță sare
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Încingem cuptorul la 200 de grade, căldura sus-jos.
Folosim o tava de 23 cm. Așezăm hârtie de copt în tavă. Întindem hârtia, astfel incât, să se întindă 3-4 cm și peste pereții tăvii.
Într-un bol încăpător adăugăm crema de brânza și zahărul și mixam 3 minute la viteză medie.
Crema de brânză trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a fi mai moale, și ușor de amestecat.
Spargem ouăle într-un bol separat. Adăugăm câte 2 în compoziția de brânză, mixând după fiecare tranșă, până la omogenizare.
Nu adăugăm urmatoarea tranșă de ouă până când cea precedentă nu este încorporată.
După ce am încoroporat ouăle, adăugăm smântâna, sarea și vanilia și mai mixăm 1 minut.
Adăugăm făina în ploaie și mixăm la viteză mică, 1 minut, până amestecul este omogen, fără cocoloașe.
Turnăm compoziția în tavă cu hârtie de copt.
Mișcăm puțin tava astfel încât compoziția să se așeze bine și apoi dăm la cuptor, pentru o oră.
Când timpul s-a scurs, scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească în tavă. Prăjitura va crește mult la cuptor, dar, pe măsura ce se răcește, se va mai așeza.
Prăjitura trebuie să fie maronie pe margini, iar mijlocul moale, gelatinos. Pe măsură ce se răcește, centrul prăjiturii se va închega, ajungând la textura potrivită.
După ce s-a racit, scoatem prăjitura din tavă, păstrând hârtia de copt în jurul ei, și o punem la frigider o oră.
Scoatem prăjitura din frigider și desprindem hârtia de copt de pe margini. Acum prăjtura a căpătat consistența potrivită, s-a închegat și își va păstra forma, chiar dacă nu mai este susținută de tavă sau hârtie.
Presărăm zahăr pudră deasupra și este gata de servit. Puteți să adăugați și toppinguri: dulceață, ciocolată, caramel, însă este perfectă și simplă.