Bomboane de cafea învelite în ciocolată

Bomboane de cafea învelite în ciocolată

Cafeaua este una din cele mai plăcute motive pentru care te trezești dimineața, însă mulți oameni subestimează puterea acesteia care nu se rezumă numai la a-ți oferi doza de energie matinală necesară pentru a face față sarcinilor de la birou ci și revigorarea pe parcursul întregii zile.

Cum să reziști combinației dintre aroma de cafea și glazura de ciocolată? Iată un desert cu cafea pe care-l poți lua cu tine la pachet și pe care-l poți servi oriunde te-ai afla.

Ingrediente:
320 g de făină
170 g de zahăr
1 ceașcă de unt
1 lingură de granule de cafea instant
1/2 linguriță de vanilie
1 ceașcă de smântână

Glazura de ciocolată:
2 linguri de lapte
1 lingură de unt
1 cană de zahăr pudră
34 g de ciocolată fără zahăr

Mod de preparare:

Într-un castron mare amestecă untul, zahărul și smântâna până obții un amestec pufos. Adaugă vanilia, amestecă, apoi combină totul cu granulele de cafea instant. Din aluatul obținut formează bomboanele modelându-le în formă de bile. Așează bomboanele pe o foaie de copt într-o tavă încăpătoare și pune-le la copt timp de 18-20 minute, la 320 grade Celsius.

Pentru glazură, pune într-o cratiță apă la fiert, peste care adaugă untul și ciocolata pentru a se topi împreună. După ce ingredientele s-au topit și s-au omogenizat, ia-le de pe foc, adaugă peste ele laptele și amestecă ingredientele până la omogenizare. Între timp, scoate bomboabele și adaugă glazura de ciocolată peste ele. Pune-le în frigider cât încă mai sunt calde, iar după ce s-au întărit, te poți bucura de un desert cu cafea absolut delicios.

 

Poftă bună!



Comenzi Online