Cartofi franţuzeşti

Cartofi franţuzeşti

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 300 g cârnaţi
  • iaurt după gust
  • 250ml smântână pentru gătit
  • 3 ouă întregi
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 kg cartofi
  • 300 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Cartofi franțuzești delicioși, care se fac repede și simplu. O rețetă ieftină, pe care oricine o poate pregăti. Se spală cartofii cu coajă cu tot şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Se acoperă cu un capac şi se încearcă cu furculiţa dacă s-au fiert. Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente. Se taie cârnaţii rondele şi se rumenesc în sucul propriu. Se rade caşcavalul şi se pun ouăle la fiert. După ce s-au fiert, se lasă în apă rece, apoi se curăţă şi se taie rondele. După ce s-au fiert cartofii, se scot din apă, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Se taie rondele şi se aşază într-o tavă unsă cu unt. Se pune un strat de cartofi, unul de cârnăciori, câteva rondele de ouă se presară caşcavalul ras şi se acoperă cu un alt strat de cartofi. Se amestecă gălbenușul de ou cu smântâna. Crema obţinută se toarnă peste cartofi. Dacă vasul este mai adânc se repetă procedura. La final se mai presară un strat de caşcaval. Se bagă la cuptor și se scot după ce s-au rumenit. Cartofii franțuzești se servesc cu iaurt sau smântână.

 

Poftă bună!



Comenzi Online