Chec aperitiv cu măsline

Chec aperitiv cu măsline

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 125 ml lapte
  • 40 g parmezan ras
  • 200 g cașcaval clasic
  • 125 g șuncă presată
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 50 g măsline verzi fără sâmburi
  • 6 g praf de copt
  • sare
  • piper

Punem laptele, ouăle și uleiul într-un vas și amestecăm până la omogenizare, nu mai mult. Amestecăm făina și praful de copt și o cernem direct în vasul cu compoziția lichida. Adăugăm și parmezanul ras și amestecăm până când aluatul devine omogen. În aluatul checului adăugăm maslinele tăiate în feliuțe subțiri, cubulețele de șuncă presată și cașcavalul tăiat și el în cubulețe potrivite. Amestecăm până le incorporăm în aluat. Condimentăm cu sare și piper după gust și punem aluatul într-o formă clasică de chec, tapetată cu unt și făină. Nivelăm frumos aluatul și introducem forma în cuptorul preîncălzit la 180°C. Coacem checul aperitiv cca 35 minute sau până când se rumenește frumos. Faceți testul cu scobitoarea înainte de a scoate checul din cuptor. Dacă iese umedă, îl mai lăsați încă cca 5 minute la copt. Îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcească în formă 5 minute, apoi îl răsturnăm pe un gratar. După ce se răcește complet, tăiem deliciosul chec aperitiv cu măsline în felii și îl savurăm cu poftă.

Acest preparat este ușor și rapid de pregătit și se poate folosi orice formă de tavă, chiar și de brioșe. La fel, se pot folosi orice fel de ingrediente, se pot înlocui măslinele cu ardei, se poate adăuga chiar și cârnăciori cabanos pentru o tentă afumată. Este un preparat pe cât de sănătos pe atât de sățios.

Poftă bună!

Sursă fotografii: Chec aperitiv

 

Etichete:
, , ,


Comenzi Online