Clătite americane

Clătite americane

Spre deosebire de clătitele tradiționale românești, care sunt subțiri, pancakes sunt mai groase, au o consistență pufoasă și o suprafață aurie uniformă.

În America se servesc la micul dejun, alături de diferite toppinguri. Siropul de arțar este cel mai popular dintre ele, dar regăsim fructele proaspete, sosuri de ciocolată sau vanilie, marmeladă, alături de aceste delicioase clătite americane.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 3 lingurițe rase praf de copt
  • 1/2 linguriță rasă de bicarbonat
  • un vârf de sare
  • 5 linguri de zahăr
  • zahăr vanilat
  • 6 linguri de ulei

 

Amestecăm făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul și apoi dăm prin sită amestecul obținut. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm foarte bine, iar gălbenușurile le mixăm (dar nu mult, cca. 3 minute) cu un vârf de sare.
Amestecăm laptele și uleiul și îl adăugăm gălbenușurilor. Adăugăm mixul de lapte și gălbenușuri peste făină, amestecăm bine și adăugăm la sfârșit albușurile,  amestecând de jos în sus cu grijă.
Obținem un aluat mai dens, dar cu o consistență pufoasă. Încingem o tigaie teflonată și o ungem cu un cubuleț de unt după care ștergem cu un șervețel tot untul din tigaie. În acest fel, vom obține pancakes cu o suprafață aurie uniformă. Dacă rămâne untul în tigaie suprafață va arăta ca cea de clătite adică cu pete maronii. Ungem tigaia cu unt o singură dată, la început, când ne apucăm de prăjit pancakes. În centrul tigăii încinse, adăugăm cu ajutorul unui polonic, aluatul. El se va întinde de unul singur atât cât va fi nevoie. În momentul în care apar primele bășicuțe, iar suprafața își pierde luciul, întoarcem pancakeul pe cealaltă parte. Le prăjim în felul acesta pe toate.

Se servesc cu sirop de arțar, miere, zahăr pudră, sos de ciocolată, gem de fructe sau frișcă.

Poftă bună!



Comenzi Online