Cod la tigaie, cu unt topit şi lămâie

Cod la tigaie, cu unt topit şi lămâie

Această reţetă de file de cod la tigaie, cu unt şi multe condimente, va deveni în curând preferata familiei tale. În plus, este o reţetă foarte simplă, ai nevoie doar de 5 minute de pregătire şi alte 5-6 minute pentru a prăji codul în unt.

Ingrediente (2-4 porţii):

  • 600-700 g cod (proaspăt sau congelat)
  • 6 linguri de unt fără sare, tăiat felii

Pentru condimentarea peştelui:

  • 1/4 linguriţă usturoi pudră
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă piper măcinat
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • câteva felii de lămâie
  • ierburi aromatice, pătrunjel sau coriandru

Mod de preparare:
Amesteci într-un bol mic toate ingredientele pentru condimentarea peştelui. Tai codul în bucăţi mici, dacă doreşti. Condimentezi peştele pe toate părţile. Încingi 2 linguri de unt într-o cratiţă mare, la foc mediu spre mare. Când untul s-a topit, adaugi codul în cratiţă. Îl prăjeşti 2 minute. Dai focul la mediu. Întorci peştele pe cealaltă parte, pe deasupra pui restul de unt şi prăjeşti încă 3-4 minute. Untul se va topi complet, iar peştele se va pătrunde cu untul. Stoarce puţin suc proaspăt de lămâie peste cod. Serveşti imediat codul alături de garnitura preferata.

Poftă bună!

Etichete:
, , , , , ,


Comenzi Online