Cornulețe cu gem sau cremă cu cacao “ HAVASI “

Cornulețe cu gem sau cremă cu cacao “ HAVASI “

INGREDIENTE:

  • 500g faină albă
  • 200g untură de porc
  • 1 ou întreg
  • puțină sare
  • 25g drojdie proaspătă sau 7g drojdie instant
  • 200ml lapte
  • 1 linguriță zahăr
  • 100g gem de fructe sau cremă de cacao tartinabilă
  • 1 lingură unt, pentru uns tava
  • 50g zahăr pudră în amestec cu 1 plic de zahăr vanilinat

MOD DE PREPARARE:

  1. Amestecăm laptele încălzit cu drojdia, apoi lăsăm amestecul 5 minute, ca drojdia să se activeze.
  2. Punem făina într-un bol, adăugăm sarea și amestecăm cu untura, după care turnăm drojdia activată.
  3. Se frământă bine, până devine un aluat fin și elastic. După preferință, le porționăm în triunghiuri sau dreptunghiuri.
  4. Punem câte o linguriță de gem sau cremă de cacao tartinabilă și rulăm aluatul în formă de cornulețe.
  5. Așezăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt si le coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru cca. 15 minute, sau până când devin aurii.
  6. Imediat ce le scoatem din cuptor le dăm prin amestecul de zahăr pudră și zahărul vanilinat.

Poftă bună!

Etichete:
, , , ,


Comenzi Online