Cornulețe Kent cu gem de prune

Cornulețe Kent cu gem de prune

Ingrediente:

  • 350g untură
  • 4 gălbenușuri
  • 1kg făină
  • 2 plicuri zahăr vaniliat
  • aproximativ 300g smântână
  • puțină sare
  • gem de prune CBA Piros pentru umplutură

 

Punem deoparte cam 2 linguri de untură pe care o topim și o lăsăm să se răcească. Amestecăm restul ingredientelor până obținem un aluat care se desprinde de mâini. Se amestecă foarte repede nu trebuie să frământați mult. Împărțim aluatul în 8 bucăți. Fiecare bucată se întinde cât mai subțire pe masa de lucru presărată cu făină. Ungem cu untură topită și răcită, presărăm făina și rulăm ușor. Tăiem în 16 bucăți. Apoi cu atenție, răsturnăm o bucată, punem puțină făină și întindem o foaie subțire. Punem gem de prune și rulăm ușor, obținând un cornuleț alungit precum o țigară. După ce le rulați le mai întindeți puțin ca să fie cât mai subțiri și mai lungi. Coacem la 170 de grade timp de câteva minute până se rumenesc ușor. Trecem cornulețele prin zahăr pudră și le punem într-o cutie cu capac. Se pot păstra în cămară fără probleme până la 2 săptămâni. Dacă doriți să le faceți pe timp de post, puteți înlocui untura cu unt.

Spor la gătit și poftă bună!



Comenzi Online