Covridog

Covridog

 INGREDIENTE

  • 10 crenvurști
  • 400 gr făină
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie proaspătă sau 7g drojdie instant
  • 200 ml apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 2 ouă (1 pt aluat + 1 pt uns)

 

MOD DE PREPARARE:

Dizolvăm drojdia cu zahărul în 150 ml apă călduță. Punem făina într-un bol peste care adaugăm drojdia dizolvată plus restul ingredientelor (uleiul, sarea, 1 ou) și frământăm bine până aluatul nu se mai lipește de mâini. Lăsăm aluatul să crească la loc cald timp de aprox. 30-40 de min. Între timp fierbem crenvurștii, pe o planșetă tapetată cu făină întindem o foaie din aluatul crescut si tăiem fâșii late de 2 degete. Fâșiile de aluat le rulăm pe crenvurști, iar după ce am terminat de îmbrăcat toți crenvurștii îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Batem oul rămas și ungem aluatul cu crenvurștii din tavă. Dăm tava la cuptor ptentru aprox. 25-30 min până se rumenesc.

 

Poftă bună!

 

Etichete:
, , ,


Comenzi Online