Cozonac Floare

Cozonac Floare

Ingrediente:

30 minute

8 porții

 1.  500 gr făina
 2.  300 ml lapte călduț
 3.  60 gr grăsime vegetală la temperatura camerei
 4.  10 gr drojdie uscată
 5.  1 praf sare
 6.  2 buc gălbenușuri
 7.  esența rom sau de vanilie
 8.  cremă tartinabilă cu alune
 9.  3 linguri zahăr

Prepararea:

 1. Pas 1

Făina se cerne într-un vas adânc. În laptele călduț punem zahărul și drojdia. Amestecăm puțin și adăugăm peste făină. Gălbenușurile se amesteca cu un praf de sare și se pune peste făină după care adăugăm grăsimea vegetală. Frământăm aluatul până se desprinde de pe pereții vasului.
Se lasă la dospit pentru 60 minute sau până își dublează volumul.

 1. Pas 2

După ce a dospit aluatul se pune pe masa de lucru cu puțină făină. Se împarte în 4 bucăți. Se întinde într-un cerc se ia o farfurie mare și se taie după forma farfuriei. Se pune prima foaie pe hârtie de copt și se pune în tavă. Se unge cu cremă tartinabilă cu alune și continuăm la fel și cu celelalte foi. Se ia un pahar se pune în mijlocul aluatului. Se taie în 4 părți egale pornind de la pahar spre margine. Fiecare parte se mai taie in două părți egale obținând astfel 8 fâșii.  Se mai taie fiecare fâșie în câte 2 părți egale, obținându-se astfel 16 fâșii, petalele cozonacului FLOARE.

 1. Pas 3

Se ia câte 2 bucăți și se răsucesc de două ori, în sensuri opuse, o dată spre dreapta, o dată spre stânga. Obținem 8 porții. Se lasă la dospit pentru 30 minute. Se unge cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute.

Merită să încercați rețeta este super delicioasă.

Poftă bună!Comenzi Online