Creveți la tigaie cu usturoi, unt și pătrunjel

Creveți la tigaie cu usturoi, unt și pătrunjel

Ingrediente:

  • 500 g creveți congelați AZURIS
  • 50 g unt
  • 20 ml ulei (o lingură)
  • 2-3 căței de usturoi
  • zeama de la ¼ de lămâie
  • coaja rasă de la ¼ de lămâie
  • sare, piper
  • pătrunjel verde tocat

 

Garnitură (la alegere):

  • salată verde
  • pâine
  • orez simplu fiert

 

Mod de preparare:

 

Am decongelat lent creveții în frigider (în ambalajul lor) după care i-am pus la scurs într-o strecurătoare (tot la rece).

Apoi i-am tamponat exemplar (pe față și pe verso) cu șervete absorbante de bucătărie ca să scap de cât mai multă umiditate. Apa de pe creveți este inamicul rumenirii lor rapide iar aceștia mai mult de înăbușă în tigaie în loc să se prăjească. Am pregătit și untul, usturoiul, pătrunjelul verde și lămâia. Am ras fin coaja de pe 1/4 de lămâie, am tocat mărunt o mână de pătrunjel și am feliat subțire usturoiul.

m ales o tigaie largă în care creveții să încapă pe un singur rând (nu claie peste grămadă!). Am pus la încins o lingură de ulei și am adăugat imediat untul rece și usturoiul feliat. Am lucrat la foc mediu și am avut grijă să nu se rumenească usturoiul ci doar să se încălzească bine grăsimile din tigaie.

Am pus apoi toți creveții la prăjit și i-am lăsat cam 2 minute pe fiecare parte.

Am stors sucul de la 1/4 de lămâie direct peste acești creveți la tigaie și am continuat prăjirea lor încă 30 de secunde.

Gata! Am stins focul de sub tigaia cu creveți și am adăugat verdeața tocată și coaja rasă de lămâie. În final am asezonat totul cu sare și un pic de piper măcinat fin.

Important este ca usturoiul să nu se ardă ci doar să se aurească.



Comenzi Online