Ficăței în bacon la cuptor

Ficăței în bacon la cuptor

Ingrediente:

  • 500 g ficăței de pui KOVAL
  • 200 g bacon feliat ÖCSI
  • piper măcinat, usturoi granulat
  • fulgi de ardei iute (opțional)
  • 1 lingură de ulei

 

 Mod de preparare:

 

Tăiați ficățeii în două separând cei doi lobi. Puneți ficatul într-un bol și presărați cu piper măcinat, fulgi de ardei iute (chili flakes) și usturoi granulat. Aveți grijă ca pudra de usturoi să fie una simplă, naturală, nu în amestec cu sare! Sarea scoate apa din țesuturi și este responsabilă de întărirea ficățeilor!

Amestecați delicat și lăsați ficățeii la marinat 15 minute pe masa de bucătărie.

Puneți cuptorul la încins la 200 C (căldură sus+jos+ventilație) respectiv treapta înaltă la cele cu gaz.

Așezați câte 2 fâșii de bacon alăturate iar la unul dintre capete puneți câte o bucată de ficat marinat de pui. Înfășurați cu grijă ficatul, și obțineți un mini rulou de ficat cu bacon pe care îl asigurați cu o scobitoare. Nu de alta dar în timpul coacerii ficatul și baconul se contractă un pic și riscăm să se desfacă rulourile.

Rând pe rând așezați rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

COACERE RULOURI DIN FICĂȚEI DE PUI CU BACON

Introduceți în cuptorul preîncins la 200 C tava cu ficățeii timp de aprox. 25 de minute. Sunt suficiente pentru a coace acești delicați ficăței. Ficatul trebuie să rămână moale, fraged și cu centru cremos, nu uscat și sfărâmicios. Oricum ei se vor întări după răcire.



Comenzi Online