Fursecuri cu miere

Fursecuri cu miere

Ingrediente:   250g miere,

250g zahăr brun,

150g unt,

400g făină alba,

100g migdale măcinate

1 linguriță scorțișoară

2 lingurițe amestec condiment ptr.prăjituri cu miere,

coajă rasă de lămâie,

1 lingură cacao,

1 ou întreg,

1 linguriță rasă de bicarbonat.

 

Mod de preparare:

Mierea, untul și zahărul le topim îmreună. Migdalele măcinate le omogenizăm cu făina, scorțișoara, amestecul de condiment ptr.prăjituri cu miere, coaja rasă de lămâie, cacaoa, bicarbonatul și oul întreg. Cele două compoziții se amestecă și se framântă. Aluatul astfel obținut se introduce pentru 3 ore la frigider, după care se întinde o foaie de 0,5 cm grosime și se decupează diferite figurine.

Putem să le ornăm cu migdale sau miez de nucă. În cazul în care vrem să devină ornamente pentru bradul de Crăciun, nu le decorum înainte de coacere. Așezăm figurinele într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu, in partea de sus a figurinelor facem câte un orificiu mic, ptr.a putea fi agățate și le introducem în cuptorul preîncalzit ptr.10-12 minute. După coacere și răcire se pot orna. Faceți o glazură simplă din zahăr pudră și lapte pe care o colorați cu diferite siropuri și îi lăsați pe cei mici să se distreze decorându-le. Păstrați fursecurile într-o cutie care se închide ermetic sau înveliți-le în folie de pastic.

Sursă: Cartea de rețete a bunicii.



Comenzi Online