Fursecuri pentru Paști

Fursecuri pentru Paști

Fursecurile pentru Paști, în formă de ouă și de iepurași, vor fi atracția principală pe masa festivă, mai ales pentru copii! Foarte ușor de făcut, gustoase și fragede, fursecurile pentru Paști vor fi savurate până la ultima bucată.

 

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 2 ouă
  • 400 g făină
  • 1/2 linguriță praf copt
  • 100 g ciocolată
  • 50 g bombonele pentru decor

Mod de preparare:

 

Mixăm untul cu zahărul până ce obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm ouăle, pe rând, mixând după fiecare până se omogenizează complet. Adăugăm vanilia, apoi făina și praful de copt și mixăm. Punem la frigider pentru cel puțin o oră. Scoatem aluatul și îl răsturnăm pe suprafața de lucru tapetată cu făină și frământăm până obținem un aluat compact, care nu se lipește de mâini. Dacă este cazul mai adăugati puțină făină.

Întindem o foaie de aluat si decupăm fursecurile.

Coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru circa 10 minute. Topim ciocolata la microunde. Punem ciocolata într-o pungă pe care o tăiem foarte puțin la capăt. Șprițăm codița iepurașului și presarăm bombonele colorate. Trasăm dungulițe de ciocolată pe fursecuri și presărăm bombonele în formă de floricele, pe cele în formă de ou.

Lăsăm deoparte până se întărește ciocolata.

 

Poftă bună!

Etichete:
,


Comenzi Online