
31 mai Kebab în pită de casă
Posted at 08:29h
in Rețete
INGREDIENTE:
- Pentru pită avem nevoie de:
- 500 g făină
- 300 ml apă călduță
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 10 g drojdie BUDAFOK
- 3-4 linguri cu ulei
- Pentru sosul de usturoi avem nevoie de:
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță muștar CBA PIROS
- 200 ml ulei
- 150 g smântână sau iaurt
- 3 caței de usturoi pisați
- sare
- Pentru salată avem nevoie de:
- carne de pui pentru Kebab FROZEN
- 1 ceapă
- 2 ridichi
- 3 roșii
- 1 castravete
- sare
- cartofi prăjiți
- ketchup
MOD DE PREPARARE:
Se frământă un aluat moale și nelipicios din făinâ, apă, sare, zahăr, drojdie, ulei…în cantitățile menționate mai sus.Se lasă la dospit o ora , dupa care se împarte aluatul în 6 părți egale și i se dă formă rotundă cu sucitorul. Se coc pitele aprox. 10-15 minute la cuptor.
Pentru sosul de usturoi se face o maioneza din gălbenuș, muștar ,sare și ulei. Maioneza obținută se amestecă cu smântâna și usturoiul pisat.
Din legumele menționate mai sus se pregătește o salată.
Asamblare:
Fiecare pită se taie în jumătate. În fiecare jumătate de pită se pune o lingură de sos de usturoi după care se pune alternativ carne, cartofi prăjiți, salată și la final ketchup.