Kebab în pită de casă

Kebab în pită de casă

INGREDIENTE:

  • Pentru pită avem nevoie de:
  • 500 g făină
  • 300 ml apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 10 g drojdie BUDAFOK
  • 3-4 linguri cu ulei

 

  • Pentru sosul de usturoi avem nevoie de:
  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță muștar CBA PIROS
  • 200 ml ulei
  • 150 g smântână sau iaurt
  • 3 caței de usturoi pisați
  • sare

 

  • Pentru salată avem nevoie de:
  • carne de pui pentru Kebab FROZEN
  • 1 ceapă
  • 2 ridichi
  • 3 roșii
  • 1 castravete
  • sare
  • cartofi prăjiți
  • ketchup

 

MOD DE PREPARARE:

Se frământă un aluat moale și nelipicios din făinâ, apă, sare, zahăr, drojdie, ulei…în cantitățile menționate mai sus.Se lasă la dospit o ora  , dupa care se împarte aluatul în 6 părți egale și i se dă formă rotundă cu sucitorul. Se coc pitele aprox. 10-15 minute la cuptor.

Pentru sosul de usturoi se face o maioneza din gălbenuș, muștar ,sare și ulei. Maioneza obținută se amestecă cu smântâna și usturoiul pisat.

Din legumele menționate mai sus se pregătește o salată.

Asamblare:

Fiecare pită se taie în jumătate. În fiecare jumătate de pită se pune o lingură de sos de usturoi după care se pune alternativ carne, cartofi prăjiți, salată și la final ketchup.

 



Comenzi Online