Lămâița glazurată

Lămâița glazurată

Prăjitură mai simplă de atât nici că poți face! Amesteci câteva ingrediente, bagi prăjitura la cuptor în mai puțin de 10 minute și în maxim 40 de minute obții lămâița glazurată dulce-acrișoară.

INGREDIENTE:

  • 140 g făină
  • 150 g zahăr
  • un praf sare
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 2 linguri iaurt simplu
  • 3 linguri ulei
  • coaja de la 2 lămâi
  • 3 linguri zeamă lămâie

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ:

  • 150 g zahăr pudră
  • coaja unei lămâi
  • 2-4 linguri zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE:

Preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Pune toate ingredientele pentru blat într-un castron și amestecă-le cu o lingură sau folosește mixerul.
Toarnă compoziția în tavă și dă-o la cuptor pentru 25-30 de minute, sau până devine rumenă și trece testul scobitorii.

În timp ce prăjitura e la cuptor, pregătește glazura, adăugând zeamă de lămâie peste zahărul pudră puțin câte puțin, în timp ce amesteci continuu. Când glazura are o consistență puțin mai lichidă decât mierea și este complet omogenizată, este gata.
Scoate prăjitura, las-o să se raceasca și glazureaz-o. Dă prăjitura la rece pentru 20-30 de minute, apoi servește-o.

Poftă bună!



Comenzi Online