
04 nov Mămăligă cu brânză,cârnați și ou, la cuptor
Posted at 10:31h
in Rețete
Ingrediente necesare:
- 300g cârnați de pasăre pentru gătit HYZA
- 250g brânză proaspată de vacă FARMER
- 200ml frissföl CBA
- 1,5L lapte CBA PIROS
- 4 ouă
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriță sare
- 300g făină de mălai
Mod de preparare:
- Tăiem cârnații de pasăre, felii mici. Pe urmă, îi călim într-o tigaie încinsă cu ulei, timp de 5 minute.
- Punem laptele la fiert. Adăugăm sarea și amestecăm. Când laptele a început să fiarbă, adăugăm mălaiul. Mixăm bine, cu ajutorul unui tel, până când obținem o compoziție fină și omogenă.
- După ce am obținut o mămăligă densă, oprim focul și adăugăm frissfölul.
- Amestecăm bine până la omogenizare.
- Tapetăm o tavă de copt cu unt. Turnăm o treime din cantitatea de mămăligă, pe urmă o nivelăm.
- Pe deasupra, adăugăm jumătate din cantitatea de brânză.
- Adăugăm o treime din cantitatea de cârnați.
- Acoperim cu a 2-a treime din cantitatea de mămăligă. Pe deasupra, adăugăm brânza rămasă și a 2-a treime din cantitatea de cârnați. La final, acoperim cu un ultim strat de mămăligă.
- Cu ajutorul unei linguri, formăm 4 găuri, în care așezăm ouăle. Pe deasupra, adăugăm cârnații rămasi.
- Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.