Mâncare de dovlecei cu smântână și mărar

Mâncare de dovlecei cu smântână și mărar

 O mâncare accesibilă pentru perioada asta, foarte gustoasă și pe deasupra simplu de făcut. Se poate servi ca și garnitură lângă șnițele sau alte bunătăți făcute pane, lângă cârnați prăjiți sau pur și simplu cu pâine.

Ingrediente:

  • un dovlecel de mărime mijlocie sau congelat
  • o ceapă mică
  • sare, piper
  • 2 – 3 linguri smântână
  • 1 lingură de făină
  • 1 cană de lapte
  • o legătură mare de mărar

Mod de preparare:

 Se curăță dovlecelul de coajă și sâmburi apoi se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în puțin ulei. Se lasă până devine sticloasă, după care se adaugă dovlecelul. Se pune puțină apă, sare, piper și se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, cca. 20 minute. După ce dovlecelul e fiert și a scăzut apa se adaugă jumătate din cantitatea de lapte și smântână. Din făină și restul de lapte se face un sos alb care se toarnă peste dovlecel. Se amestecă să nu facă cocoloașe, dacă este cazul se mai adaugă lapte. La sfârșit se pune mărarul tăiat mărunt.

 

Poftă bună!

Etichete:
, , , ,


Comenzi Online