
22 dec Mâncare de năut cu sos de roșii și orez
Ingrediente – Porții: 4
- 800 gr năut din conserve IVANKA
- 1 buc ceapă
- 1 buc ardei gras
- 200 ml suc de roșii IL FIOR
- 3 căței usturoi
- 50 ml ulei RUMEN
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper
- 200 gr orez HADÁSZI
Mod de preparare:
Pasul 1
Ceapa, ardeiul și usturoiul, tăiate cubulețe se călesc 2-3 minute în uleiul încins, doar cât să devină ceapa translucidă și să iși dezvolte aroma.
Pasul 2
Se adaugă boabele de năut scurse de lichidul din conservă și aproximativ 100 ml de apă. Se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic, acoperite cu capac. Între timp fierbem și orezul pentru 15 minute într-o oală separată cu puțină sare. Când orezul s-a fiert, îl scurgem de apa rămasă și e gata.
Pasul 3
Se adaugă sucul de roșii, se potrivește gustul de sare, piper și cimbru uscat și se lasă să mai dea câteva clocote până scade sosul. Amestecați din când în când să nu se lipească.
Pasul 4
Servim mâncarea alături de orez. Poftă bună!