Paste cu ciuperci și sos alb

Paste cu ciuperci și sos alb

Ingrediente pentru 4 porții:

 

500 g paste;

500 g ciuperci;

2 cepe sau 2 legături de ceapă verde;

400 ml smântână pentru gătit;

100 g cașcaval

4 linguri de ulei;

pătrunjel;

sare;

piper.

 

Preparare:

 

Într-o cratiță cu apă care fierbe deja, în care se pune întâi o lingură de ulei (pentru ca pastele să nu se lipească între ele) și sare, se pun pastele la fiert. Pastele se lasă la fiert exact timpul menționat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). Pentru această rețetă nu are importanță forma pastelor alese.

În timp ce pastele fierb se pregătesc ingredientele penru sos: ciupercile se taie felii subțiri și ceapa se taie cubulețe.

Ciupercile și ceapa se pun la călit într-o tigaie, în ulei.

 

Când sunt călite se adaugă smântâna și cașcavalul dat pe răzătoare. Se lasă să dea câteva clocote și apoi se pune pătrunjelul tăiat mărunt, sare și piper după gust.

 

Pastele se strecoară și se pun în tigaie, peste sos. Se amestecă bine și se servesc fierbinți.

 

Poftă bună!



Comenzi Online