23 iul Paste cu piept de curcan și sos Bechamel la cuptor
INGREDIENTE:
- ceapă mare
- 2 piepturi de curcan CASA GRUIA
- 2 ardei grași
- lingură de pastă de tomate IL FIOR
- 2 căței de usturoi
- ulei pentru prăjit BUNICA
- 500 g de paste făinoase
- cașcaval TANYA ARANYA după gust
- 1 linguriță de boia de ardei dulce THYMOS
- ½ linguriță de oregano;
- ½ linguriță de pătrunjel uscat;
- sare, piper negru măcinat — după gust
- 500g sos beschamel Gran Cucina
MOD DE PREPARARE:
Tăiați mărunt ceapa și usturoiul.
Tăiați ardeii grași în cubulețe, iar pieptul de curcan în cuburi medii.
Puneți tigaia pe foc moderat-mare și turnați puțin ulei pe ea. Adăugați ceapa și prăjiți-o până se va înmuia și va începe să se rumenească.Adăugați usturoiul și amestecați. Adăugați pieptul de curcan. Prăjiți-l împreună cu ceapa și usturoiul pe parcursul a aproximativ 3 minute, până se va albi.Adăugați ardeii grași.
și pasta de roșii, boiaua de ardei dulce,oregano, pătrunjelul uscat, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați și gătiți totul până când ardeii se vor înmuia.
Între timp fierbeți pastele, până vor deveni al dente (de obicei, timpul de fierbere este indicat pe ambalajul pastelor). Apoi transferați-le într-o strecurătoare și așteptați până se va scurge apa de pe ele (nu le clătiți cu apă rece, deoarece amidonul de pe suprafața lor contribuie la aderarea sosului de ele).
Asamblați preparatul: amestecați pastele fierte și compoziția de pui. Răspândiți jumătate din ele într-o tavă adâncă.
Turnați jumătate din cantitatea de sos Bechamel pe suprafața lor. Adăugați restul pastelor combinate cu pieptul de curcan în tavă, răspândindu-le uniform. Acoperiți-le cu sosul rămas și presărați-le cu cașcaval ras.Coaceți preparatul timp de aproximativ 20 minute, până se va rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 200°C.