Pateuri de post cu legume

Pateuri de post cu legume

Ingrediente:

un pachet (~500g) de aluat de foietaj BAHAMAS
400g ciuperci la conservă CBA Piros
4 – 5 buc de ardei gras
200g de ceapă
4 – 5 căței de usturoi
450 g amestec legume congelate FEVITA “Curcubeu”
o lingură de făină de grâu Hajdu
100 ml de ulei Bunica
sare
piper negru măcinat

Sugestie de preparare:

  Ceapa și usturoiul, după ce le vom curăța si spală, le vom toca mărunt.

Ciupercile si ardeii ii vom taia in cuburi un pic mai mari (1/2 – 1 cm).

Călim ceapa, usturoiul, ciupercile în ulei și adăugăm amestecul de legume congelate. După ce s-au înmuiat legumele iar ceapa și usturoiul încep să-și schimbe ușor culoarea, adăugăm și ardeii grași.

Spre final vom adăuga și lingura de făină ce va avea rolul de a „lega” compoziția.. Adăugați sare și piper după gust și mai amestecați timp de două, trei minute.

 
Întindem foile de aluat pe masă și le tăiem în pătrate cu latura de aprox. 10 cm. Adăugăm câte o lingură de compoziție, după care unim cele două colțuri opuse ale fiecărui pătrat, formând niște triunghiuri. Tapetăm bine cu degetul fiecare pateu în parte pe margini, după care le așezăm într-o tavă, unul lângă altul. Vă recomandăm să folosiți hârtie de copt pentru a vă asigura că pateurile nu se vor prinde de tavă. Pentru a nu se prinde nici între ele e bine să lăsați cel puțin 1 cm loc liber.

Încingem cuptorul la foc mediu după care dăm tava la cuptor. O lăsăm aprox. 30 de minute, până ce pateurile încep să se rumenească. Se pot servi atât calde cât și reci, la temperatura camerei.

Vă dorim poftă bună!

 


Comenzi Online