29 aug Pizza cu salam și porumb
INGREDIENTE
- pentru aluat:
- un plic drojdie uscată (7 g);
- 400 g făină albă CBA
- 330 ml apă călduță;
- câteva linguri ulei;
- 1 linguriță sare;
- oregano
- busuioc
- pentru decorat:
- 150 g salam picant KMOTR, felii
- 100 g salam studențesc KMOTR , felii
- 200 g cârnați afumați de porc BOGDÁNYI ,,Lángolt”
- 2 roșii,
- 1 ardei gras,
- porumb dulce PREMIKO
- cașcaval Trappist 45%, TANYA ARANYA
- ketchup dulce sau picant, după gust
MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam si porumb:
Pentru aluat: se amestecă drojdia uscată cu puțină făină, se adaugă apa, uleiul, oregano și sarea. Se amestecă și se frământă, adăugând făină cât cuprinde, până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se unge cu puțin ulei, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut într-un loc ferit de curent.
Se întinde aluatul pe masa presărată cu făină, se transferă într-o tavă.
Se înțeapă aluatul din loc în loc, se unge cu ketchup, se presară busuioc, apoi se decorează după gust cu salamurile feliate și cârnațul, roșiile, ardeiul tăiat fâșii și porumb.
Se dă cașcavalul pe răzătoarea mare și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până se rumenește.
Timp de pregatire: 1h
Timp de coacere: aprox 20min.