Pizza de casă

Pizza de casă

Cea mai delicioasă este pizza de casă. Iată secretul unui blat ca la restaurant:

 

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g făină albă
  • un vârf de cuţit de zahăr şi unul de sare
  • o jumătate de cub drojdie
  • 125 ml de lapte
  • 2-3 linguri de ulei de măsline

Ingrediente pentru compoziţie:

  • 25 g sos de roşii (sau roşii pasate)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • salam
  • șuncă de porc
  • două roşii tăiate rondele
  • fâşii de ardei gras
  • măsline fără sâmburi
  • ciuperci
  • telemea sau caşcaval ras

Mod de preparare:

Se pune făina într-un castron şi se adaugă sarea, zahărul, laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia şi uleiul de măsline. Se amestecă toate ingredientele, apoi se frământă puţin. Aluatul obţinut se întinde cu sucitoarea. Se aşează hârtie de copt în tavă, apoi se pune aluatul. Peste aluat se întinde cu o lingură sosul de roşii, apoi se pun salamul, șunca, roşiile feliate, ardeiul, ciupercile şi măslinele. Deasupra se presară caşcavalul sau telemeaua date pe răzătoare. Pentru ca marginile aluatului să fie crocante, se taie batonaşe de mozzarella sau caşcaval, se înşiră pe margine şi se rulează puţin. Tava se introduce în cuptorul încălzit şi se lasă la foc mediu 15 -20 de minute.

După ce se scoate, se asezonează cu oregano.

Poftă bună!

 

Etichete:
, , , ,


Comenzi Online