
27 oct Plăcintă cu dovleac
INGREDIENTE:
Aluat (pt 4 rulouri)
- 1 cană mare cu apă călduță (300 ml)
- 5-6 linguri ulei
- ½ linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată (7 g)
- făina cât cuprinde
Umplutura
- 1 farfurie adâncă cu vârf de dovleac răzuit
- 2-3 linguri zahăr pt fiecare rulou
- scorțișoară măcinata ori zahăr vanilat (1/2 plic pt fiecare rulou), după gust
- ulei pentru uns foile
- zahar pudra vanilat, pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Din ingredientele enumerate se frământă un aluat până nu se mai lipește de mâini, apoi se lasă la dospit pt cca 30 min la loc călduț.
Se împarte coca în 4 părți egale. Fiecare parte se întide cu făcalețul în foaie subțire (ca la tăiței), se unge cu ulei, se întinde uniform un sfert din dovleacul ras, se presară zahărul și zahărul vanilat/scorțișoara. Se rulează păstrând în marginile laterale cate 2 cm de foaie neacoperită cu dovleac care se pliază spre partea inferioară a ruloului (pt a nu curge dovleacul ori siropul acestuia în timpul coacerii), se așează în tava tapetata cu hârtie de copt, se unge cu ulei și se coace la foc mediu până se rumenesc deasupra.
Sursă: https://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovleac-reteta-simpla-si-delicioasa-pentru-un-desert-de-toamna-37878.html