Pogăcele cu jumări, ușor picante

Pogăcele cu jumări, ușor picante

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 250 g jumări tocate mărunt
  • 20 g drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată
  • 100 ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 200 ml smântână
  • 50 g untură
  • 2 lingurițe sare
  • piper
  • 2 gălbenușuri pentru uns

Mod de preparare:

Se pune drojdia în laptele călduț cu puțină făină, sare și zahăr. Se amestecă până se înmoaie drojdia și se lasă la crescut. Se pun făina, jumările tocate, untura, smântâna, gălbenușurile, sarea și piperul într-un castron, se adaugă drojdia și se frământă până devine un aluat elastic. Se acoperă și se lasă la crescut 1 oră la loc calduț. Aluatul se întinde, se crestează suprafața, se unge cu gălbenuș și se decupează cu un pahar sau o formă rotundă. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade aprox. 25 minute.

 

 

Poftă bună!

 

Sursa imagine: https://konyhaparade.com/tepertos-pogacsa

Etichete:
, , ,


Comenzi Online