Prăjitură cu biscuiți, brânză și vișine

Prăjitură cu biscuiți, brânză și vișine

Ingrediente pentru blat: 

  • 300 g biscuiți FROLLINI
  • 80 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 800 g brânză GAZDA
  • 200 g smântână grasă FRISSFÖL CBA
  • 180 g zahăr alb
  • 4 ouă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 50 g făină CBA
  • esenţă de vanilie

Ingrediente pentru topping:

  • 300 g vișine proaspete
  • 3 linguri dulceaţă de vişine
  • 50 g zahăr
  • 3 linguri de amidon
  • 120 ml apă
  • HULALA WHIPPING

Mod de preparare:

Pentru prepararea blatului zdrobeşti biscuiţii sau îi treci prin maşina de tocat nuci, apoi amesteci bine pesmetul obtinut cu untul topit până rezultă un aluat.

Aşezi aluatul într-o tavă de tort cu inel demontabil, tapetată cu folie pentu copt şi o laşi să stea la frigider până pregăteşti umplutura.

Freci brânza şi zahărul cu o lingură de lemn, până se topeşte zahărul. Adaugi, pe rând, ouăle, în timp ce amesteci energic după fiecare ou.

 

Când compoziţia este omogenă, adaugi smântâna, esenţa de vanilie, făina, zeama de lămâie şi amesteci totul bine, până la consistenţa unei creme.

Torni compoziţia în tava cu blatul de biscuiţi şi o introduci în cuptorul încălzit în prealabil, pentru circa 60 de minute, până când marginea prăjiturii devine uşor rumenă.

Stingi focul şi laşi prăjitura în cuptor încă 30 de minute. După răcirea completă, aşezi prăjitura pe un platou de servire şi o bagi la frigider 4 ore.

Intre timp, cureţi fructele, le speli, le scurgi într-o strecurătoare. Le pui la foc potrivit împreună cu apa, zahărul şi amidonul, pentru aproximativ 20 de minute din momentul în care încep să fiarbă.

Amesteci mereu să nu se lipească. Iei vasul de pe foc şi după răcire, adaugi dulceaţa de vişine, amesteci şi aşezi topping-ul peste crema prăjiturii.

Laşi în continuare prăjitura la rece, aproximativ 1 oră, apoi o serveşti.

După preferință se poate orna cu frișcă.

Poftă bună!

Etichete:
,


Comenzi Online