Prăjitură cu brânză de vaci și mac „Cheesecake rusesc”

Prăjitură cu brânză de vaci și mac „Cheesecake rusesc”

Ingrediente:

Pentru cheesecake
800gr brânză de vaci
300gr smântână 20% grăsime
4 ouă
60gr griș
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
150gr zahăr pudră
15gr mac
Unt pentru uns tava

Pentru glazură
4 lingurițe zahăr pudră
1 lingură smântână

 

 

Mod de preparare:

Într-un bol se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul, praful de sare și esența de vanilie. Se mixează ingredientele cu ajutorul unui mixer până obțineți o compoziție omogenă. Într-un alt bol se amestecă smântâna cu grisul. Apoi se adaugă amestecul în compoziția cu brânză și ouă. Se adaugă și semințele de mac și se mai mixează o dată ușor pentru omogenizare. Se unge o tavă pentru copt cu unt. Se toarnă compoziția și se nivelează usor. Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 160° pentru 50 de minute. După cele 50 minute se scoate tava și se unge cheesecake-ul cu un amestec de zahăr pudră și smântână. Se pune din nou tava la cuptor pentru alte 15 minute.

Apoi se scoate tava și se lasă la răcorit minim o jumătate de oră, apoi se poate tăia. Eu am preferat să îl las puțin și în frigider înainte de tăiere. Mie mi se pare mult mai bun așa. Astfel, după ce s-a răcorit foarte bine la temperatura camerei, l-am acoperit cu o folie de prospețime și l-am pus în frigider peste noapte.

E delicios simplu, alături de puțină dulceață sau siropuri de fructe.

 

Sursă: https://bucatarindcupasiune.food.blog/2020/04/20/prajitura-cu-branza-de-vaci-si-mac-cheesecake-rusesc-%F0%9F%98%8B/



Comenzi Online