
27 sep Prăjitură cu desert de castane
INGREDIENTE
Pentru blat:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 5 linguri faină HAJDÚ
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 400 ml lapte GAZDA
- 3 linguri zahăr
- 1 pachet desert de castane – 200 g MARONI
- 50 g unt GAZDA
Pentru topping:
- 200 ml frișcă lichidă HULALA
- ciocolată ptr răzuit
MOD DE PREPARARE
Albușurile se bat bine cu 4 linguri de apă rece și un praf de sare. Apoi se adaugă zahărul și se mixează împreună pană se topește. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și se adaugă la albușuri. Ingredientele uscate se amestecă bine, apoi se adaugă treptat la ouă amestecând ușor. Se toarnă aluatul in tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor cca. 30 de minute. Se verifică cu scobitoarea dacă este copt blatul.
Între timp se pregatește budinca așa cum scrie pe ambalaj, apoi se lasă la răcit amestecând mereu. Când e aproape rece se adaugă untul și desertul de castane dezghețat și se mixează până la omogenizare.
După ce blatul s-a răcit se întinde crema peste el și se dă la frigider cca un sfert de oră.
Se bate bine frișca si se întinde peste cremă, iar deasupra se răzuie ciocolată.