Prăjitură cu nucă Sumegi

Prăjitură cu nucă Sumegi

INGREDIENTE
Blat:

  • 5 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 1 lingură de făină
  • esență de vanilie
  • cremă de cacao:
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
  • esență de vanilie
    Decor:

50 g nucă prăjită și tocată

MOD DE PREPARARE

Blat:
Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează bine până obținem o spumă lucioasă. Adăugăm esența de vanilie, nuca măcinată și făina. Amestecăm ușor cu o spatulă.
Compoziția o punem în tavă tapetată cu hârtie de copt. Foaia se coace la foc mediu cca. 25 de minute, în funcție de cuptor.
Cremă de cacao:
Gălbenușurile se mixează cu zahărul și cacaoa. Compoziția o punem pe baie de aburi și fierbem până compoziția se îngroașă. Dăm deoparte și încorporăm esența și untul moale, lăsat la temperatura camerei, tăiat cubulețe.
Desprindem cu atenție hârtia de copt de pe blatul bine răcit și-l tăiem în 3 părți obținând astfel 3 fâșii de blat. Din crema de cacao punem deoparte 2 linguri ce vom pune deasupra prăjiturii, restul se împarte în 2 părți și se repartizează între cele 3 foi.
Decorăm cu nuci prăjite.
Punem prăjitură la frigider şi o tăiem doar a doua zi.
Poftă bună!



Comenzi Online