Rață umplută la cuptor pe pat de legume

Rață umplută la cuptor pe pat de legume

INGREDIENTE:

  • 1 rață grill
  • 300 g bacon felii
  • 200 g ciuperci
  •  2 ouă
  •  1 chiflă
  •  1 legătură pătrunjel
  •  1-2 lingurițe sare
  •  100 g unt
  •  nucşoară pisată
  •  1 ceapă
  •  1 ţelină mijlocie

Mod de preparare:

  • Rața se spală şi se lasă să se usuce. Chifla se taie cubuleţe. Se prăjeşte în unt, se pune într-un castron şi se amestecă cu baconul tăiat mărunt, ciupercile, pătrunjelul tocat şi ţelina rasă. Se adaugă gălbenuşurile, apoi albuşurile bătute spumă, sare, piper şi nucşoară.
  • Se umple rața cu această compoziţie şi se coase. Se sărează şi se pune în tavă. Se unge cu unt şi se stropeşte cu puţină apă. Se coace la foc mediu timp de 40 de minute, apoi se dă focul mic şi se mai lasă o oră. În cazul în care rața este mai mare, se lasă mai mult la cuptor.
  • Se serveşte cu cartofi fierţi, zarzavaturi înăbuşite, roşii cherry şi salată verde.

 

Poftă bună!

Etichete:
, , , ,


Comenzi Online