Rață cu portocale și mere

Rață cu portocale și mere

Ingrediente:
• 1 raţă (de aproximativ 2 kg)
• 300 ml supă fierbinte de pui
• 8 portocale
• 2 mere
• 80 g migdale măcinate
• 2 linguri de miere
• 40 ml lichior de portocale
• 2 linguri cu zeamă de lămâie
• 2 crenguţe de cimbru
• 1 crenguţă de rozmarin
• 1 linguriţă de amidon alimentar
• 1/2 linguriţă cu ienibahar măcinat
• sare
• piper

Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180°C. Spală, curăţă de coajă şi seminţe merele, taie-le în cubuleţe. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie.
Curăţă miezul de la două portocale şi amestecă-l cu merele, migdalele măcinate, cimbru, rozmarin, ienibahar, un praf de sare şi piper.
Sărează şi piperează raţa curăţată, inclusiv in interior, umple-o cu amestecul de fructe și condimente. Crestează raţa sub aripi şi aşaz-o în tavă cu pieptul în jos. Toarnă deasupra 200 ml de supă fierbinte şi dă-o la cuptor pentru 90 de minute, stropind-o din când în când cu supa rămasă.
Decojeşte cinci portocale şi feliază-le. Stoarce zeama de la portocală rămasă, întoarce raţa, adaugă de jur împrejur feliile de portocale, zeama stoarsă, unge pielea cu miere şi dă-o la cuptor pentru o jumătate de oră.
Când a căpătat o culoare aurie, scoate raţa din cuptor şi las-o deoparte, la cald, 15 minute. Strecoară sosul, îndepărtând grăsimea, şi adu-l la temperatura de fierbere.
Adaugă lichiorul şi, pentru a îngroşa sosul, o linguriţă cu amidon alimentar. Dă-l într-un clocot. Taie raţa şi serveşte-o cu felii de portocală şi sos.

Etichete:
, , , ,


Comenzi Online