Rețetă brânză galbenă de Paște

Rețetă brânză galbenă de Paște

Ingrediente:

  • 2 litri de lapte
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri de zahăr
  • coaja de la o jumate de lămâie (opțional)
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 20 de ouă

 

Mod de preparare:

  1. Punem laptele la fiert împreună cu zahărul, sarea, coaja răzuită de la o jumătate de lămâie și zahărul vanilinat.
  2. Batem ouăle unul câte unul într-un bol și le amestecăm suficient cât să se desfacă gălbenușurile. Punem laptele la fiert la foc mic, adăugăm ouăle în laptele călduț și amestecăm ușor până se face ca un mozaic și iese zerul deasupra.
  3. Se toarnă amestecul într-un tifon, se stoarce până iese zerul și îl agățăm într-un loc răcoros timp de câteva ore până nu mai picură zerul (se pune un bol dedesubt, în care să picure). Odată scurs, îl punem la frigider pentru câteva ore înainte de servire. Se feliază și se servește pe masa de Paște.

Poftă bună!

(sursă imagine: http://www.mindmegette.hu/husveti-sarga-turo-egyszeruen.recept)

Etichete:
, , , ,


Comenzi Online