Rulouri din piept de pui învelite în bacon

Rulouri din piept de pui învelite în bacon

Ingrediente:

  • piept de pui feliat (cca. 10 felii)
  • felii de cașcaval
  • felii de bacon
  • sare, piper
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 pahar vin alb de 200 ml (sau 100 ml cognac)

Mod de preparare:

Dacă feliile de piept sunt prea groase le batem puțin.

Luăm câte o felie de piept de pui, presărăm deasupra sare și piper, apoi punem o feliuță de cașcaval, rulăm, învelim ruloul în bacon și fixăm cu o scobitoare.

Procedăm astfel cu fiecare felie de piept.

Într-o tigaie punem untul să se topească, peste adăugăm uleiul de măsline, apoi punem usturoiul întreg. Când usturoiul începe să se rumenească îl scoatem și punem rulourile să se rumenească pe toate părtile (focul să fie potrivit).

Când s-au rumenit frumos, stingem cu vin alb (sau cognac), punem capacul și mai lăsăm pe foc până se evaporă lichidul (atunci ar trebui să fie gata, dar pentru a fi siguri tăiem un rulou în 2 să îl vedem).

Când sunt gata, dăm deoparte și servim cu garnitura preferată.

 

 

Poftă bună!

Etichete:
, , , , , ,


Comenzi Online