Salam de biscuiți

Salam de biscuiți

Rețeta de salam de biscuiți îmi aduce aminte mereu de copilărie. Este desertul pe care îl iubim cu toții.

Ingrediente:

  • 250 g biscuiți
  • 250 g zahăr
  • 100 g unt
  • 50 g cacao
  • 75 g nucă prăjită (sau stafide, sau 2 lingurițe cafea instant)
  • 120 ml lapte
  • esență de rom (sau rom)

 

Mod de preparare:

Zdrobiți biscuiții cu mâna până obțineți bucățele mici. Amestecați cu nuca (sau stafidele) tăiată bucăți mici. Într-o crăticioară puneți 60 ml de lapte cu zahăr și fierbeți până se leagă și formează un sirop(cca 1 minut după ce începe să facă spumă siropul). Adăugați untul și amestecați până se topește. Adăugați cacao (și cafeaua dacă folosiți) dizolvată în 60 ml lapte. Adăugați și esența de rom. Lăsați să dea un clocot. Turnați treptat siropul peste biscuiți, amestecând din când în când până vedeți că se leagă biscuiții și se înmoaie un pic. S-ar putea să nu aveți nevoie de tot siropul. Pe o folie de plastic presărați puțină cacao și puneți jumătate din compoziție. Rulați strâns sub formă de rulou și împingeți din ambele capete să scoateți aerul din salam. Legați strâns la ambele capete și dați salamul de biscuiți la frigider câteva ore sau peste noapte. Repetați cu restul de compoziție.

Tăiați salamul de biscuiți felii si serviți.

 

Poftă bună!

 

Sursă poză: https://www.sbs.com.au/food/recipes/chocolate-salami

 



Comenzi Online