Șarlotă cu căpșuni

Șarlotă cu căpșuni

 Ingrediente:

  • 300 g pișcoturi
  • 500 g căpșuni
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 150 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • gem de căpșuni

Mod de preparare:

Se pune folie alimentară pe fundul formei. Se înmoaie pișcoturile în puțină apă, printr-o mișcare rapidă. Se înmoaie partea fină, nu cea cu zahăr. Se aranjează pișcoturile înmuiate pe marginile tăvii și pe fundul acesteia. Partea înmuiată vine în interior.

Într-un castron se amestecă frișca lichidă (rece) cu mascarpone și zahărul pudră. Se bate cu mixerul până când amestecul este tare. Se pune jumătate de cremă, căpșuni tăiați, apoi pișcoturi înmuiate în întregime în apă. Apoi iar cremă, căpșuni și pișcoturi. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la rece pentru 4 ore.

Se scoate forma și se aranjează căpșuni deasupra. Se încălzește gemul de căpșuni și se strecoară printr-o sită pentru a îndepărta pulpa. Se aplică cu o pensulă peste căpșuni.

 

Poftă bună!

Etichete:
, ,


Comenzi Online