Sarmale de post cu soia, ciuperci și orez

Sarmale de post cu soia, ciuperci și orez

Pentru că am intrat în postul Paştelui, îți propunem o reţetă foarte populară: Sarmale de post cu soia, ciuperci şi orez
INGREDIENTE
căpăţână de varză murată, o cană orez, 200 grame soia granule (sau păsat), 350 grame ciuperci conservate, 1 lingura boia de ardei, pătrunjel tocat mărunt, 2 morcovi mari, sare, piper, 2 cepe mari, circa o cană ulei
MOD DE PREPARARE
Într-o cratiţă punem apă la fiert. Când dă în clocot, punem bucăţile de soia împreună cu un praf de sare şi un praf de piper. Când s-au umflat le scoatem pe o farfurie şi le lăsăm puţin să se răcorească, dupa care le stoarcem de apă. Ciupercile le spălăm bine şi le tăiem cubuleţe mici. Curăţăm ceapa, o spălăm şi o tocăm. Morcovul îl curăţăm, îl spălăm şi îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Într-o cratiţă punem uleiul la încins. Adăugăm ceapa tocată şi o tragem circa 10 minute în ulei. Punem şi morcovul şi îl lăsăm şi pe acesta vreo 5 minute. La urmă adăugăm boiaua de ardei stinsă cu puțină apă şi un praf de sare. Învârtim bine, mai lăsăm 2-3 minute pe foc şi închidem aragazul. Orezul îl spălăm în 2-3 ape.
Într-un bol punem compoziţia de ceapă, orezul, ciupercile şi soia, pătrunjelul tocat. Amestecăm bine întreagă compoziţie, apoi condimentăm cu sare şi piper după gust. În cazul în care compoziția este prea moale se poate adăuga puțină făină. Frunzele de varză se desărează, se scurăță și se spală. Punem pe fiecare frunză puţină compoziţie, apoi rulăm sărmăluţele strâns. Într-o oală punem puțin ulei, câteva frunze de varză, asezăm sărmăluțele, le acoperim cu apă și le punem la fiert. Înainte de a le lua de pe foc putem adăuga, după gust puțin bulion.
SFAT: În cazul în care în loc de soia folosim păsat, nu mai avem nevoie de făină.
Poftă bună!



Comenzi Online