Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

 

Ingrediente:

 

  • 450 de grame de ciuperci tăiate Jégtrade congelate
  • 1 litru de supă de pasăre (merge inlocuit cu apă, dacă nu aveți supă preparată)
  • 1 ceapă mare
  • 50 de grame de unt Gazda
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 de grame de făină albă CBA Piros
  • 250 ml.de frișcă pentru gătit Gran Cucina
  • sare, piper
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară
  • ceapă verde pentru decor

Preparare supă cremă de ciuperci:

 

Ceapa se taie mărunt, se topesc 30 de grame de unt împreună cu uleiul de măsline în oala în care se va prepara supa și se adaugă ceapa la câlit. Se câlește 4-5 minute, amestecând continuu, până se înmoaie. Se adaugă 350 de grame de ciuperci, aproximativ o treime păstrându-se. Se călesc ciupercile până ce lichidul se evaporă, amestecând constant. Se adaugă făină și se amestecă bine până când îmbracă toate ciupercile.

Se toarnă supa (sau apa) fierbinte și se amestecă. Se fierb timp de 15 minute, până se înmoaie bine ciupercile. Între timp, se topesc într-o tigaie cele 20 de grame de unt păstrate și se adaugă ciupercile ce au rămas, călindu-le cu sare și piper măcinat 2-3 minute.

Dupa trecerea celor 15 minute, supa se paseaza cu blenderul Se adaugă în supă smântâna și se dă într-un clocot scurt, apoi se condimentează cu sare și piper după gust, și un vârf de cuțit de nucșoară. Se adaugă in supă ciupercile călite.

Înainte de servire se presară cu ceapă verde (cozi) tocate.



Comenzi Online