Tartă cu dovlecei și fasole verde (galbenă)

Tartă cu dovlecei și fasole verde (galbenă)

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Prepararea aluatului: untul abia scos de la frigider se taie cubulețe și se amestecă cu făina și praful de sare.   Vom obține un aluat fărâmicios.
  2. Adăugăm apa și continuăm frământarea până aluatul devine elastic.
  3. Învelim aluatul într-o folie alimentară și se ține la frigider cel puțin o jumătate de oră.
  4. Când dorim să pregătim tarta, scoatem aluatul din frigider și-l întindem pentru a-l pune în forma de tartă în care am așezat hârtie de copt.
  5. Cantitățile de mai sus sunt potrivite pentru o tartă cu diametrul de 28 cm.
  6. Prepararea umpluturii: dovleceii îi tăiem cubulețe, iar fasolea galbenă ( verde ) se taie în 3-4 bucățele, în funcție de dimensiunea păstăilor. Se pot folosi păstăi congelați care sunt deja tăiate și dovlecei congelați gata răzuiți.
  7. Ceapa se taie mărunt.
  8. Dovleceii și fasolea galbenă ( verde ) se opăresc, pe rând, în apă cu sare cam 10 minute fiecare. Se lasă la scurs.
  9. Amestecăm într-un vas dovleceii și fasolea verde scurse și răcite bine, ceapa, iaurtul și ouăle bătute în prealabil.
  10. Adăugăm mărarul și, dacă e nevoie, sare și piper.
  11. Așezăm aluatul în forma de tartă și-l înțepăm pe alocuri cu furculița.
  12. Punem compoziția peste aluat, netezim bine, presărăm puțin parmezan dacă dorim și punem tarta în cuptorul preîncălzit.
  13. Se coace la foc potrivit până se rumenește ușor.
  14. Am folosit și ceapă uscată când nu am avut verde, dar am înăbușit-o înainte câteva minute.

Sursă: https://diversificare.ro/reteta/tarta-cu-dovlecei-si-fasole-verde/



Comenzi Online