
23 dec Tartă cu dovlecei și fasole verde (galbenă)
Posted at 08:44h
in Rețete
Ingrediente
- Ingrediente aluat: 200 g făină albă
- 100 g unt
- 3-4 linguri apă, rece sau
- 1 gălbenuş
- un praf de sare
- Ingrediente umplutură: 300g dovlecei răzuiți cu mărar
- 300 g fasole galbenă, ( verde ) congelată
- o legătură ceapă verde
- 150 g iaurt
- 2 ouă
- mărar
- parmezan, ras (opțional)
- sare și piper, (optional)
Paşii necesari preparării
- Prepararea aluatului: untul abia scos de la frigider se taie cubulețe și se amestecă cu făina și praful de sare. Vom obține un aluat fărâmicios.
- Adăugăm apa și continuăm frământarea până aluatul devine elastic.
- Învelim aluatul într-o folie alimentară și se ține la frigider cel puțin o jumătate de oră.
- Când dorim să pregătim tarta, scoatem aluatul din frigider și-l întindem pentru a-l pune în forma de tartă în care am așezat hârtie de copt.
- Cantitățile de mai sus sunt potrivite pentru o tartă cu diametrul de 28 cm.
- Prepararea umpluturii: dovleceii îi tăiem cubulețe, iar fasolea galbenă ( verde ) se taie în 3-4 bucățele, în funcție de dimensiunea păstăilor. Se pot folosi păstăi congelați care sunt deja tăiate și dovlecei congelați gata răzuiți.
- Ceapa se taie mărunt.
- Dovleceii și fasolea galbenă ( verde ) se opăresc, pe rând, în apă cu sare cam 10 minute fiecare. Se lasă la scurs.
- Amestecăm într-un vas dovleceii și fasolea verde scurse și răcite bine, ceapa, iaurtul și ouăle bătute în prealabil.
- Adăugăm mărarul și, dacă e nevoie, sare și piper.
- Așezăm aluatul în forma de tartă și-l înțepăm pe alocuri cu furculița.
- Punem compoziția peste aluat, netezim bine, presărăm puțin parmezan dacă dorim și punem tarta în cuptorul preîncălzit.
- Se coace la foc potrivit până se rumenește ușor.
- Am folosit și ceapă uscată când nu am avut verde, dar am înăbușit-o înainte câteva minute.
Sursă: https://diversificare.ro/reteta/tarta-cu-dovlecei-si-fasole-verde/