Tartă cu spanac și brânză

Tartă cu spanac și brânză

Tarta cu spanac și brânză este grozavă ca aperitiv, dar ea poate fi servită și la micul dejun deoarece este sățioasă și oferă energia necesară pentru a face fașă unei zile agitate.

 

Ingrediente:

 

  • un pachet aluat foietaj
  • 1 kg spanac
  • 300 g brânză telemea
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smântână

Mod de preparare:

Spanacul se spală și se pune 5 minute în apă clocotită. Se scurge, apoi se taie, dar nu foarte mărunt.

Aluatul de foietaj se transferă în formă de copt și se găurește din loc în loc cu o furculiță. Ouăle se bat bine și se amestecă apoi cu laptele și smântâna, se adaugă spanacul și jumătate din cantitatea de telemea tăiată cuburi. Se umple forma cu acest amestec, se așează deasupra restul de brânză și se dă la cuptor pentru 25 de minute.

 

Poftă bună!

Etichete:
, , ,


Comenzi Online