Tocăniţă din burtă de vită

Tocăniţă din burtă de vită

INGREDIENTE :

1kg de burtă de vită prefiartă TRIPPA BOVINA
2-3 cepe mijlocii
2-3 frunze de dafin
2 ardei graşi sau kapia ( de preferat rosii )
2 roşii mai mici sau una mai mare
5 caţei de usturoi
1 ardei iute ( sau fulgi de chili ) … dar, puneți după gust
200 ml vin alb sec sau demisec (opțional)
puţină untură PALCSÓ
1-2 linguriţe de chimen
1 lingura boia dulce
1 lingura pastă de ardei
piper THYMOS
1 cană apă caldă
sare după gust

MOD DE PREPARARE :

Ceapa se taie mărunt, ardeii graşi se taie cubuleţe şi se pun împreună la călit într-o cratiţă în care am încins untura.
Când ceapa şi ardeii s-au călit (devine ceapa sticloasă) punem boiaua şi burta, amestecăm puţin şi turnăm 1 cană de apă caldă (aprox 200 ml) şi vinul.
Lăsăm să fiarbă puţin, la foc mic, adăugăm frunzele de dafin, chimenul, usturoiul tăiat în bucăţi (sferturi), sare şi piper. Lăsăm să fiarbă până începe să scadă sosul.
În timp ce fierbe curăţăm roşiile de pieliţă şi le tăiem cubuleţe, feliem ardeiul iute.
Le adăugăm în momentul în care încercăm burta şi e suficient de fiartă.
Le lăsăm să fiarbă împreună 5 minute.

O puteți servi alături de cartofi piure sau natur.
Cu mamaligă,paste fierte sau pâine de casă



Comenzi Online