Tort Premier cu vișine și cremă de brânză

Tort Premier cu vișine și cremă de brânză

Ingrediente pentru blat:
• 5 ouă
• 80 g făină albă
• 20 g cacao
• 100 g zahăr tos
• 80 ml ulei de floarea soarelui
• Un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
• 550 g brânză de vaci FARMER
• 200 g unt la temperatura camerei
• 250 g mascarpone KISTELEKI
• 250 g zahăr tos CORONIȚA
• 20 g zahăr vanilat
• 300 g dulceață de vișine să fie groasă
Ingredinete pentru îmbrăcat tortul:
• 200 g ciocolată cu 70% procent de cacao
• 300 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
Ingrediente pentru decor:
• 200 ml smântână din lapte pentru frișcă
• 30 g zahăr pudră KORONAS
• 150 g fructe de pădure
• 30 g fulgi de migdale copți
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol.
Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează.Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
Turnăm într-o formă cu diametrul de 24 cm, tapetată pe fund cu hârtie de copt. Coacem 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem brânza dulce împreună cu zahărul, zahărul vanilat și o mixăm până se topește zahărul și se omogenizează.
Adăugăm untul, mascarponele și batem în continuare până se omogenizează și se spumează ușor, cam 1 minute la viteză maximă.
Mod de preparare pentru glazură:
Punem într-un ibric smântâna la înfierbântat, înainte de a ajunge în punctul de fierbere, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute și amestecăm, până la omogenizare. O lăsăm să se tempereze, la temperatura camerei.
Asamblare:
Tăiem blatul în două. Turnăm din loc in loc o treime din cantitatea de dulceață, o întindem cu grijă să nu rupem blatul, o treime din cantitatea totală de cremă, iar o treime de dulceața, al doilea blat, ultima parte de dulceață, a doua treime de cremă de brânză. Cu crema rămasă îmbrăcăm marginile tortului. Dăm la rece pentru minim 1 oră sau până se întărește suficient pentru a turna glazura.
Turnăm glazura deasupra tortului și cu grijă îmbrăcăm și marginile acestuia.
Ornare tort/ Cum se bate frișca:
Batem frișca până lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia. Decorăm cu aveline de frișcă, fructele de pădure și fulgii de migdale, apoi este gata de servit.



Comenzi Online