26 feb Tort Charlotte cu zmeură și cremă de lămâie
Ingrediente:
- 125 ml de zeamă de lămâie
- 200g de zahăr
- 4 gălbenușuri
- 100g unt moale
- 300 ml smântână lichidă pentru frișcă (cu 32% grăsime)
- coaja de lămâie (opțional)
- 30-35 pișcoturi GULLON Savoiardi
- 300 g zmeură proaspăt
Mod de preparare:
Cele 4 gălbenușuri le-am amestecat bine cu 100g zahăr până când au început să se deschidă la culoare. Am încălzit zeama de lămâie cu restul de 100g zahăr până a început să clocotească pe alocuri…și am turnat-o încet peste ouă, amestecând repede pentru a nu se transforma în omletă. Am pus amestecul din nou la foc mic, tot amestecând, până când încep să apară primele bule. Am transferat apoi amestecul fierbinte în vasul mixerului și l-am mixat bine (5-7 minute) până când și-a dublat volumul și s-a deschis la culoare.
Am adăugat apoi untul cubulețe (la temperatura camerei) și am mai mixat până s-a încorporat untul.
Se mixează foarte bine smântâna lichidă până când devine foarte pufoasă și aerată.
Pișcoturile le-am așezat pe verticală pe marginea unei forme de tort cu margini și fund detașabil. Am pus pișcoturi și la baza formei încercând să acopăr cât mai mult spațiu și să nu las prea multe crăpături prin care se poate scurge crema. Am turnat peste pișcoturi jumătate din crema de lămâie și am garnisit cu jumătate din cantitatea de zmeură proaspătă. Am mai adăugat un strat de pișcoturi peste care am turnat și restul de cremă.
Am acoperit prăjitura cu folie alimentară și am dat-o la frigider timp de câteva ore.
Când s-a scurs timpul și s-a întărit crema, se poate scoate forma de tort. Cu un cuțit lung sau o spatulă, se dezlipește încet prăjitura de formă și se mută pe un platou. Se decorează cu zmeură din belșug
Sursă: https://dulcinele.ro/2018/04/tort-charlotte-cu-zmeura-si-crema-de-lamaie/