Mititeii rumeniți pe grătar

Mititeii rumeniți pe grătar

 

Mititeii rumeniți pe grătar și serviți cu muștar sunt cele mai populare gustări pe care românii le consumă cu plăcere în weekenduri sau în vacanțe. Din acest motiv, micii invită la relaxare și la voie bună, fiind deseori asociați cu ieșirile în aer liber și târgurile.

Povestea micului românesc a început în urmă cu peste 100 de ani, iar de-a lungul timpului preparatul autohton şi-a câştigat popularitatea pe grătarul tuturor românilor. Legenda spune că primul mic a fost mâncat în Centrul Vechi al Capitalei, fiind inventat dintr-o întâmplare.

Povestea micului a început în Bucureşti, în urmă cu mai bine de un secol, atunci când un bucătar iscusit din Capitală, Iordache Ionescu, le pregătea clienţilor săi mai multe preparate la grătar. Cârciumarul Ionescu, aşa cum era cunoscut printre clienţii localului, avea o reţetă excepţională de cârnaţi, renumită în tot oraşul, care a stat la baza micului din zilele noastre.

Într-o zi, cârciumarul muncea de zor la cârnaţii pregătiţi la grătar, dar maţele în care învelea carnea tocată s-au terminat. Văzând că cererile la cârnaţi sunt din ce în ce mai multe, Iordache Ionescu a luat o bucată din „aluatul cârnatului“ şi a pus-o pe grătar fără niciun fel de maţ. Primul care a gustat invenţia cârciumarului a rămas impresionat de gustul „mititelui“, iar noul produs s-a transformat în vedeta localului din centrul oraşului.

Sfaturi pentru mici gustoși

  • Cu trei ore înainte de gătire, scoate din frigider pasta de mici. Astfel, carnea va ajunge la temperatura camerei și se va modela mai ușor.
  • Înainte să-i așezi pe grătar, micii trebuie unși cu ulei pe toate părțile și se lasă să stea o oră.
  • Întoarce fiecare mititel de trei ori până este prăjit.
  • Atenție! Nu se lasă să se pătrundă complet, ca să nu se usuce sucul care conține toată savoarea condimentelor.
  • Dacă îi prăjești la foc mic, micii se usucă și devin seci în interior.
  • Pentru mici pufoși, concentrația de carne grasă este ingredientul-cheie.
  • Pasta de mici trebuie să treacă de două ori prin mașina de tocat și să stea o zi și o noapte la frigider pentru a obține mici cu o consistența perfectă.
  • Servește micii alături de chifle proaspete, cartofi prăjiți, salată verde sau murături și, neapărat, muștar.

 

 

Etichete:
, , ,


Comenzi Online